Wat is het verschil tussen Activa Lease en private lease?

Bij private lease ‘huur’ je als het ware een auto van de leasemaatschappij. De auto wordt nooit je eigendom. Je betaalt geen wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar na afloop van het leasecontract lever je de auto weer in. En dat betekent dat je helemaal geen bezit hebt opgebouwd! Alle investeringen die je gedaan hebt (de betaalde maandbedragen) zijn weg.

 

Met Activa Lease is de auto straks 100% van jou!

Wij vinden deze vorm van leasen/huren nadelig voor onze klanten en bieden je deze mogelijkheid daarom niet aan. Bij Activa Lease doe je (eventueel) een eenmalige aanbetaling en betaal je vervolgens gedurende een aantal jaar iedere maand hetzelfde bedrag. Dit maandbedrag bestaat uit aflossing en rente. Je bent zelf verantwoordelijk voor wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Heb je de laatste termijn voldaan? Dan is de auto 100% van jou!

Het grote verschil is dat de bedragen die je iedere maand betaalt hebt dus niet zomaar zijn verdwenen. Je hebt na het voldoen van de laatste termijn immers het volledige eigendom over je auto verkregen. Kortom; je hebt bezit opgebouwd. Verkoop je de auto gedurende de looptijd? Dan is de opbrengst ook voor jou! Wel moet je dan nog het openstaande leenbedrag aflossen. 

Onbeperkt aantal kilometers rijden

Een ander verschil tussen private lease en Activa Lease heeft te maken met kilometers. Bij private lease moet je vooraf inschatten hoeveel kilometers je gaat rijden met je leaseauto. Rijd je meer kilometers dan afgesproken? Dan krijg je na de looptijd een naheffing op basis van de werkelijk gereden kilometers. Kies je voor Activa Lease, dan heb je nooit te maken met nare verrassingen achteraf. Het aantal kilometers dat je mag rijden, is bij ons namelijk onbeperkt.