Wat is het verschil tussen Financial Lease en Private Lease?

Steeds meer mensen kiezen voor het leasen van een auto. Echter wordt door de vele mogelijkheden door de bomen het bos niet meer gezien. Zo is het verschil tussen Financial Lease en Private Lease niet altijd even helder. Wat is het verschil tussen deze soorten en welke sluit het beste aan bij jouw wensen en behoeftes?

De keuze voor Financial Lease

Financial Lease is een veelgebruikte vorm om een auto te leasen. Bij deze vorm ben je direct de economische eigenaar van de auto. De restwaarde van de auto is voor jezelf. Bij deze vorm van leasen wordt de betaling van de verzekering en wegenbelasting door jou verricht. Je betaalt dus een vast bedrag per maand. Hierdoor verlies je de schadevrije jaren niet.

Of kies je toch voor Private Lease?

Wanneer je kiest voor Private Lease wordt de auto voor een bepaald bedrag per maand geleaset. Binnen dit bedrag zorgt de leasemaatschappij voor de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van de auto. Het voordeel van deze leasevorm is dat er maandelijks geen bijkomende kosten zijn. Het enige wat je hoeft te doen is tanken. Wanneer je leasecontract is afgelopen is de auto niet jouw eigendom en lever je de auto gewoon weer in.

Zo heeft ieder voordeel ook zijn nadeel. Wanneer je kiest voor het gebruik van Private Lease zal er bij het aangaan van de overeenkomst een maximumaantal kilometers worden afgesproken. Wanneer je hier overheen gaat zullen de kosten voor eigen rekening zijn. Daarnaast is de auto aan het einde van het leasecontract niet van jou, tevens is er geen sprake van restwaarde. Tot slot kunnen de schadevrije jaren komen te verlopen bij het private leasen van een gebruikte auto.

Mogelijkheden bij Activa Lease

Bij Activa Lease is het enkel mogelijk om een leaseovereenkomst aan te gaan op basis van Financial Lease. Mocht je hier nog vragen over hebben neem dan gerust contact met ons op!