Waar moet je op letten bij een auto lening

Je hebt besloten om een nieuwe auto aan te schaffen, maar je hebt niet het nodige geld gespaard. Voor de meeste mensen zijn er twee grote investeringen, een huis en een auto. Een huis kan je middels een hypotheek aanschaffen, een auto kan je middels een auto lening verkrijgen. Het is van belang om de juiste lening te kiezen, dit kan je namelijk honderden euro’s besparen. Hieronder staan vijf tips voor een auto lening.

Vijf tips om te starten met een auto lening

  1. Laat je duidelijk informeren over de rentetarieven en vergelijk de voorwaarden. Het slimste is om de ins en outs van de lening zwart op wit te hebben.
  2. Achterhaal de rente van de lening en de voorwaarden die hieraan verbonden staan. Deze kunnen je honderden euro’s besparen.
  3. Ga je voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Kies de juiste soort auto lening die bij jou past.
  4. Schaf nooit een maximale lening af, er kunnen onvoorziene uitgaven zijn gedurende je lening. Het is aan jezelf om in te schatten of je de hele looptijd de vaste aflossing kan nakomen.
  5. Het is optioneel om een aanbetaling te doen. Dit kan echter flink wat kosten besparen en zorgen dat je een minder hoge lening afsluit.

Geen auto lening, maar Financial Lease

Financial Lease is in principe hetzelfde als een auto lening afsluiten. Je auto wordt gekocht op basis van een afbetaling. Maandelijks betaal je een vast bedrag voor je auto. Als je een auto aanschaft door middel van Financial Lease, is de auto direct je eigendom. Financial lease geldt zowel voor particulieren als voor ondernemers. Deze manier van financieren zorgt ervoor dat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt, hierdoor weet je ook precies hoeveel je kwijt bent aan de rente voor je auto lening. 

Spreekt deze manier van financieren jou aan? Bekijk het aanbod op onze website! Voor vragen of voor meer informatie over een auto lening bij Activa Lease, neem vrijblijvend contact met ons op!