Geld lenen voor de aanschaf van een auto

Wordt het tijd voor een andere auto? Het kopen van een auto is voor velen een grote uitgave. Het afsluiten van een lening kan je erbij helpen om de auto te kunnen financieren. Hiervoor kunnen verschillende soorten leningen worden afgesloten. Maar welke lening sluit voor jou nou het beste aan? 

Geld lenen door middel van doorlopend krediet

Wanneer je ervoor kiest om geld te lenen voor een auto door middel van doorlopend krediet is deze keuze geschikt als je voor een lange periode meer bestedingsruimte nodig hebt. Hierbij geldt dat afgeloste bedragen opnieuw opgenomen kunnen worden. Je bepaalt dus zelf de looptijd van de lening. De rente van deze lening is variabel, het rentepercentage kan dus veranderen. Echter kan het zijn dat de lening nog loopt wanneer de auto al aan vervanging toe is.

Kiezen voor een persoonlijke lening

Een andere manier om geld te lenen voor een auto is het kiezen voor een persoonlijke lening. Bij deze lening staat de looptijd vast en het rentepercentage blijft gedurende de looptijd gelijk. Je weet dus van tevoren wat je kosten zullen zijn. In tegenstelling tot doorlopend krediet kunnen de afgeloste bedragen niet opnieuw worden opgenomen.

Een auto leasen in plaats van kopen

Wil je een nieuwe auto maar wil je liever geen geld lenen? Je kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen. Je hoeft dan niet in één keer een auto te betalen, maar een vast bedrag per maand. Je kiest dan voor een vaste looptijd met een vast rente- en maandbedrag. Wanneer het laatste maandbedrag is voldaan, is de auto helemaal van jou.

Met Activa Lease kun je een jonge occasion aanschaffen voor zowel particulier als voor zakelijk gebruik. Spreekt deze manier van financieren jou aan? Bekijk het aanbod op onze website!