Is het mogelijk om een auto te leasen als zzp'er?

Als zzp’er ben je vaak afhankelijk van je bedrijfsauto maar is het mogelijk lastig om direct een grote investering te doen. Door gebruik te maken van Financial Lease hoef je minder aanspraak te doen op eigen financiële middelen en behoud je je liquiditeit. Bij Financial Lease word je wel eigenaar van de auto waardoor je recht hebt op fiscale voordelen zoals btw- en renteaftrek. Daarom is een auto leasen als zzp’er de voordeligste optie.

Mogelijkheid om een auto te leasen als zzp’er

Het leasen van een auto als ondernemer heeft dus als voordeel dat je niet meteen een grote investering hoeft te doen of dat je recht hebt op fiscale voordelen omdat je economisch eigenaar wordt, andere voordelen zijn:

  • Uitstekende bedrijfswagen tegen betaalbare maandlasten
  • De auto is eigendom van je bedrijf en staat direct op de balans
  • Btw direct aftrekbaar
  • Rente en afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar

Bij Activa Lease kun je zelf aangeven welke looptijd je wilt. De benodigde aanbetaling en maandelijkse aflossingen stellen we vast aan de hand van je financiële ruimte. Bij Activa Lease kun je de inruilwaarde van je huidige (bedrijfs)wagen gebruiken als aanbetaling, waardoor maandelijkse aflossingen kunnen worden verlaagd. Het resultaat is een maandelijkse aflossing die past binnen je bedrijfsuitgaven, met rente en afschrijving als aftrekbare kostenposten. 

Showroom Activa Lease

Online een lease aanvraag doen

Heb je interesse in een auto leasen als zzp’er? Op onze website vind je een divers overzicht aan auto’s waarvoor je geheel online een lease aanvraag kunt doen. Binnen één werkdag hoor je of je aanvraag is goedgekeurd en kun je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Wanneer je vragen hebt mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.