Veelgestelde vragen

 • Wat is er in het maandbedrag inbegrepen?

  Het maandbedrag is gebaseerd op een Financial Lease vorm. In het maandbedrag is de aflossing en rente inbegrepen. Wegenbelasting wordt rechtstreeks bij u geincasseerd door de Belastingdienst. De verzekering kunt u ook via deze website regelen. Onderhoud en afschrijving vindt voor uw eigen rekening plaats. Het aantal kilometers wat u per jaar rijdt, bepaalt u zelf, het maandbedrag blijft hierdoor ongewijzigd.

 • Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor het leasen van een auto?

  Om antwoord te krijgen op deze vraag, raden wij u aan het aanvraagformulier (via de knop "Leaseaanvraag indienen") volledig en compleet in te vullen. Op basis van de door u opgegeven informatie wordt beoordeeld of u in aanmerking komt. Heeft u een negatieve BKR notering, vermeldt dit dan ook, BKR wordt altijd gecheckt bij de beoordeling. (Meer informatie over BKR treft u in het aanvraagformulier aan).

  Klik bovenin het menu op "Wanneer mag ik leasen?". Hier kunt u zelf al zien of u aan de belangrijkste criteria voldoet.

  Telefonisch kunnen onze leaseadviseurs niet bepalen of u aan de acceptatievoorwaarden voldoet.

 • Welke zekerheid heeft Activa Lease nodig?

  De garantie die wij hebben is de auto. De auto vormt voor ons het onderpand. Wanneer u in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op de auto. Hierdoor heeft u en hebben wij zekerheid.

 • Wanneer ben ik eigenaar van de auto?

  U bent direct economisch eigenaar. Het kenteken van de auto komt ook op uw naam. Wel berust er een "pandrecht" op de auto, dat wil zeggen dat als u uw maandelijkse betalingsverplichting niet nakomt, de financieringsmaatschappij het recht heeft de auto in beslag te nemen.
  Heeft u een onderneming? Dan staat de auto ook debet bij u op de bedrijfsbalans (activa-zijde) en de financiering credit ertegenover (passiva-zijde).

 • Wat kost de auto als ik deze in één keer wil kopen?

  U kunt de gepresenteerde auto's ook in een keer kopen via Multi Auto. Voor de koopprijs kijkt u op www.multiauto.nl.

 • Kan ik mijn huidige auto inruilen?

  Natuurlijk kunt u uw auto inruilen. Via onze zusteronderneming Multi Auto zorgen wij altijd voor de hoogste bieding op uw oude auto. De waarde van uw inruilauto kan als aanbetaling dienen. U verlaagt hiermee uw maandlast en de kans op acceptatie neemt toe.

 • Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?

  Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering (een codering die nog niet HERSTELD is) kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

 • Waarom zijn jullie goedkoper dan andere aanbieders?

  Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. Hierdoor kunnen wij fors besparen op kantoren en receptiemedewerkers. Dit berekenen wij uiteraard door om u een zo goedkoop mogelijk aanbod te kunnen doen.

 • Kan ik een aanbetaling doen?

  U kunt aanbetalen zoveel u wilt. Hoe hoger de aanbetaling, hoe lager het maandbedrag. Activa Lease rekent in haar rekenvoorbeelden met een aanbetaling van 20%. In de praktijk is dit ook het meest voorkomende aanbetalingspercentage. Uw inruilauto kan ook als aanbetaling dienen. Een aanbetaling is echter niet verplicht, in veel gevallen kunt u ook zonder aanbetaling een auto leasen. Uw maandbedrag wordt dan wel hoger. Een aanbetaling verhoogd de kans op acceptatie aanzienlijk. Het kan zijn dat uw aanvraag afgewezen is maar dat deze met een aanbetaling wel akkoord bevonden wordt.

 • Wat is een slottermijn?

  Activa Lease adverteert zonder slottermijnen dat betekent dat u na de looptijd niets meer aan geldbedragen open heeft staan. U kunt wel kiezen voor een leasecontract met een slottermijn, hiermee verlaagt u uw maandbedrag.

  Een slottermijn of slotsom is een afwijkende laatste maand in de gehele looptijd. Je reserveert een bepaald bedrag die je op het laatst in een keer voldoet. Het maandbedrag gedurende de hele looptijd valt daardoor lager uit omdat dit bedrag dan niet voor het maandbedrag wordt meegerekend, en dus blijft "openstaan" tot en met de laatste maand. Na deze laatste maand  kunt u ervoor kiezen de auto dan weer in te ruilen. De restwaarde van de auto zal ongeveer evenveel zijn als de slottermijn. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. U betaalt de slottermijn dan niet. Ook kunt u ervoor kiezen de auto in te leveren, zodat u, aan de hand van de waarde op dat moment, helemaal geen slottermijn hoeft te betalen (indien de bedragen overeenstemmen).

 • Waarom heeft Activa Lease zo weinig informatie nodig?

  De reden dat wij van Activa Lease zo weinig informatie nodig hebben voor een aanvraag komt doordat wij op een andere manier werken. Ons doel is het de klant zo makkelijk mogelijk maken. Bij de bank moet u alles aanleveren, wij vragen alles op.

 • Is de rente fiscaal aftrekbaar?


  Voor (startende) ondernemers is de rente inderdaad fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kunnen ondernemers ook profiteren van de investeringsaftrek.

 • Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

  Als u kiest voor Financial Lease van Activa Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent. Ook hoeft u in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen en houdt u uw financiën op orde.

 • Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?

  Juist voor starters is Financial Lease van Activa Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met Financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

 • Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP'ers?

  Voor ZZP'ers is Financial Lease van Activa Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.

 • Waarom moet ik BTW betalen? En kan ik dit terugvorderen?

  Als u ondernemer bent dan krijgt u de BTW bij uw eerste aangifte weer terug, u schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

 • Betaal ik ook BTW over het maandbedrag?

  Nee, u voldoet de BTW direct bij aanschaf van de auto, u krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat u dan de BTW al heeft betaald, zit er geen BTW meer op het maandbedrag.

 • Ik wil een auto zakelijk leasen maar mijn privé-auto inruilen?

  Ook dat kan, de prive-auto wordt dan volledig aan u privé uitbetaald.

 • Kan ik ook een auto huren bij Activa Lease?

  Nee, u kunt geen auto huren. Wel kunt u een leasecontract aangaan voor een langere periode en deze tussentijds opzeggen of omzetten naar een andere auto.

 • Kan ik ook een auto kopen i.p.v. leasen bij Activa Lease?

  Ja dat kan. U kunt informatie over het kopen van de auto vinden op www.multiauto.nl (inclusief de koopprijs).

 • Wat is de looptijd van de leaseovereenkomst?

  De looptijd van de leaseovereenkomst kunt u zelf bepalen. Een lange looptijd leidt tot een lager maandbedrag dan een korte looptijd. De  meestvoorkomende looptijd is 60 maanden, het minimum is 12 maanden en het maximum is 72 maanden. Tijdens de looptijd kunt u ook uw leaseovereenkomst omzetten naar een andere leaseauto.

 • Hoe is het maandbedrag berekend?

  De leasebedragen betaalt u per maand. De maandbedragen zoals getoond in de advertenties zijn inclusief rente en aflossing, Op basis van de meestvoorkomende leasetermijn van 60 maanden. Er wordt vaak gerekend met een aanbetaling van 20% van de koopprijs (voor koopprijzen zie www.multiauto.nl). Niet in alle advertenties is gerekend met een aanbetaling, dit is afhankelijk van het type leaseauto. Alle leasebedragen bij Activa Lease zijn zonder slottermijn berekend (voor meer informatie over slottermijn; klik even op de vraag die hierover gaat). Met een slottermijn kunt u het maandbedrag verder verlagen.

  In sommige gevallen is een aanbetaling niet vereist, Vraag uw leaseadviseur naar de mogelijkheden.

  Termijnen korter dan 60 maanden zijn ook mogelijk.

  Overigens wil een termijn van 60 maanden niet zeggen dat u 60 maanden met deze auto moet rijden. Tussentijds overstappen naar een andere auto of de leaseovereenkomst beeindigen behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Kan ik ook korter dan 60 maanden leasen?

  Termijnen korter dan 60 maanden zijn ook mogelijk.

  Overigens wil een termijn van 60 maanden niet zeggen dat u 60 maanden met deze auto moet rijden. Tussentijds overstappen naar een andere auto of de leaseovereenkomst beëindigen behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Zit ik dan ook echt 60 maanden aan de overeenkomst vast?

  Een termijn van 60 maanden wil niet zeggen dat u 60 maanden met de leaseauto moet blijven rijden. Tussentijds overstappen naar een andere auto of de leaseovereenkomst beëindigen behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Hoe weet ik of mijn leaseaanvraag goed is aangekomen?

  Als u een leaseaanvraag heeft ingediend en u heeft het aanvraagformulier volledig en waarheidsgetrouw ingevuld, dan ontvangt u een bevestigingse-mail. In deze e-mail staat ook vermeld welke leaseadviseur uw aanvraag in behandeling heeft.

Staat uw vraag er niet bij? Bel 0493-782210 of vul hier het contactformulier in

Team

Martijn van den Boogaard

Directie

Jolanda Schurgers

Directie

Dennis Janssen

Leaseadviseur

Tim Storer

Leaseadviseur

Stephan van Bergen

Leaseadviseur

Roy van Ham

Leaseadviseur

Martijn van der Maat

Innamespecialist

Daan Moerkerken

Innamespecialist

Juul Aben

Innamespecialist

Anne Cato Wijnen

Administratief medewerkster

Pippelijn Wijnen

Administratie

Ad Linders

Conciërge

Staat uw vraag er niet bij? Bel 0493-782210 of vul hier het contactformulier in